background

Privat Gråstarr - Katarakt

Om Gråstarr

Gråstarr eller katarakt innebär att ögats lins grumlas och man får sämre syn. I Sverige utförs över 120 000 gråstarrsoperationer om året. Gråstarren är vanligast hos äldre personer, men kan även förekomma i yngre ålder av olika anledningar.

Det finns inga mediciner som hjälper mot gråstarr. Operation är den enda behandlingen. Modern gråstarrskirurgi utförs i lokalbedövning och är smärtfri. Ingreppet tar 5-15 minuter och går ut på att ta bort den grumliga linsen i ögat och ersätta den med en konstgjord plastlins.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Operera Gråstarr

Hos oss opereras du enbart av mycket erfarna kirurger som utfört flera tusen operationer tidigare.

Du träffar alltid samma kirurg på förundersökning och på operationsdagen, så att Du ska känna dig trygg under hela din behandling.

Vi på Optalmica ögonklinik strävar efter att, i möjligaste mån, kunna göra Dig mindre beroende av glasögon eller till och med glasögonfri efter din gråstarrsoperation och inte bara avlägsna den grumliga linsen.

Det optimala resultatet uppnår vi genom:

  • att utföra en rad olika mätningar före operationen med modern apparatur, kända för sina exakta värden.
  • att Du opereras enbart av kirurger med tusentals tidigare utförda operationer.
  • att tillämpa den allra senaste tekniken och operationsutrustningen.
  • att använda linser och övrigt operationsmaterial framtagna av världens ledande företag i branschen.
  • att kunna erbjuda speciella linser till patienter med högt brytningsfel, i de fall detta inte kan korrigeras med en vanlig lins.

Behandlingar

> Gråstarrsoperation med Multifokal Lins
> Gråstarrsoperation med Torisk Lins
> Gråstarrsoperation med Monovision
Operera gråstarr hos Optalmica

Vårt mål är att Du ska känna dig trygg under hela ditt besök hos oss på Optalmica.

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.