background

Operation med Torisk Lins

Om du har brytningsfel (astigmatism) får du, med en torisk monofokal lins, bra syn på antingen långt eller nära håll, utan glasögon. Vanligtvis väljer man att få bra syn på långt håll och kompletterar med läsglasögon (enkla, ej specialslipade) för att se bra på nära håll.

  • Korrigering av översynthet, närsynthet samt astigmatism
  • God syn på antingen långt eller nära håll utan glasögon
  • Med den senaste linsmodellen får man även ett utökat seende på mellanavstånd. Det innebär till exempel att du kan se utan glasögon när du kör bil och att du också ser på instrumentbrädan, cirka 70-80 cm från ögat.

På din förundersökning ser vi om du har astigmatism och om en torisk lins kan hjälpa dig. Ibland kvarstår astigmatism även efter operationen trots att Du har fått en torisk lins. Då kan du behöva en mindre korrigerande ingrepp. Detta ingår alltid i priset.

> Hur går operationen till?

> Trygghetsgaranti

För dig som har opereras med speciella linser.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.