background

Ögonlocksoperationer

Ögonlocksoperationer på kosmetiska eller medicinska grunder på vår klinik i Västerås.

Vi utför ögonlocksoperationer på både kosmetiska och medicinska grunder. För operation på landstingstaxa bör operationen ske i synförbättrande syfte eller på annan medicinsk indikation.

Operationerna genomförs av ögonplastikkirurger (ögonspecialister med vidareutbildning inom ögonplastikkirurgi) med lång erfarenhet.

Du som har besvär med utåtvänt ögonlock (ektropion), inåtvänt ögonlock (entropion), knöl eller cysta på ögonlocket, fettinlagringar, eller hängande ögonlock är välkommen till oss på remiss från optiker/husläkare/sjukhus och Du kan även själv boka tid utan remiss.

En ögonspecialist gör en bedömning om det finns medicinska indikationer för en operation på landstingstaxa. Om inte erbjuds Du konsultation och operation på kosmetiska grunder på egen bekostnad.

Även patienter från andra Regioner kan söka sig till Optalmica Västerås för ögonlocksoperation då man har rätt att söka öppenvård i hela landet. Det krävs inte remiss, men du kommer att bokas in för ett bedömningsbesök hos läkare först.


Information

Du kan komma till oss på remiss från optiker/husläkare/sjukhus eller Du kan själv boka tid utan remiss via länken nedan, eller mejla/ringa oss.


Patientavgift för specialistläkarbesök/operation:
Västerås - 340 kr. Frikort gäller.

Utöver landstingsuppdraget erbjuder vi undersökningar och operationer till privatbetalande patienter.

Prislista för kosmetiska operationer

 • Konsultation 500kr
 • Hängande (tunga) övre ögonlock pga hudöverskott (inkl fettborttagning), 20 000kr för båda ögonen.
 • Hängande övre ögonlock pga senan till muskeln i ögonlocket tappat elasticitet (ptos), 14 000kr per öga.
 • Små förändringar kring ögat 4 000kr
 • Fettinlagringar under huden kring ögat, per öga 5 000kr
 • Kosmetiska rekonstruktioner pga gamla skador eller tidigare operationer prissätts individuellt.

 • Du träffar alltid samma kirurg på konsultation och på operationsdagen, så att Du ska känna dig trygg under hela din behandling.

  Ögonlocksoperationer hos Optalmica

  Ögonlocksoperationer

  Kontakta oss via 1177

  Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

  Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

  Till 1177

  Kontaktformulär

  Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

  Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.