background

Översynthet

Översynthet – Hyperopi

Vid översynthet eller hyperopi ser man ofta suddigt på både långt och nära håll.

Hos den översynta bryts ljusstrålarna bakom näthinnan. Översynthet är alltså motsatsen till närsynthet. I yngre ålder är symtomen vid översynhet bl a överansträngda ögon med huvudvärk som följd och suddig syn framförallt på nära håll. Översyntheten kan även vara kombinerad med astigmatism (brytningsfel).

Behandlingar för översynthet

Den modernaste behandlingen mot översynthet är genom en linsoperation. Det har visat sig att en linsoperation ger ett bättre resultat än en laserbehandling, framför allt vid måttlig eller grav översynthet. I de fall då översyntheten kombineras med astigmatism (brytningsfel) kan linsbytet korrigera båda problemen samtidigt.

För dig som är över 45 år

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins

För dig som är under 45 år

> ICL (Intraocular Collamer Lens)

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Behandlingsresultat

Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

Läs mer

Trygghet hos Optalmica

Trygghet

Vårt mål är att Du ska känna dig trygg under hela ditt besökhos oss.

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.