background

Brytningsfel

Brytningsfel – Astigmatism

Brytningsfel eller astigmatism orsakas av att hornhinnan inte är jämnt rundad. Den kan liknas vid formen av en rugbyboll. Detta gör att ljusstrålarna bryts till skilda punkter på näthinnan.

Synen vid astigmatism är suddig och otydlig. Astigmatism förekommer ofta i kombination med närsynthet eller översynthet.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Behandlingsresultat

Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

Läs mer

Vanliga behandlingar för brytningsfel

Den modernaste behandlingen mot astigmatismen är genom en linsoperation. Det har visat sig att en linsoperation ger ett bättre resultat gentemot en laserbehandling, framför allt vid måttlig eller grav astigmatism. I dessa fall då astigmatismen kombineras med anda synfel, så som närsynthet eller översynthet kan linsbytet korrigera bägge två samtidigt.

För dig som är över 45 år

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins
> RLE (linsbyte) med monovision


För dig som är under 45 år

> ICL (Intraocular Collamer Lens)
Brytningsfel

Brytningsfel eller astigmatism orsakas av att hornhinnan inte är jämnt rundad.

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.