background

Linsbyte (RLE - Refractive Lens Exchange)

Linsbyte

RLE (Refraktiv linsbyte) är en operationsmetod som korrigerar olika typer av synfel så som närsynthet, översynthet och astigmatism genom att avlägsna ögats egna lins.

Från 40-årsåldern behöver många använda läsglasögon då man drabbas av ålderssynthet (presbyopi). Ålderssynthet är en oförmåga att fokusera på nära håll och den uppstår då den naturliga linsen med åldern successivt förlorar sin elasticitet. Detta leder till svårigheter att läsa finstilt text.

Ett linsbyte gör att man slipper läsglasögon och åtgärdar samtidigt alla andra synfel. På så sätt blir man glasögonfri på både långt och nära håll. Dessutom slipper den som gjort ett linsbyte risken för grå starr längre fram.

Behandlingar

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Linsbyte optalmica

Priser och finansiering

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.