background

Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar

Här samlar vi dom vanligaste frågor vi får, om du inte hittar svaret på din fråga kontaktar du oss via kontaktformuläret.

 • Våra öppettider
  Öppettider

  Måndag-torsdag: 8.00 till 16.00
  Fredag: 8.00 till 15.00
  Lördag: - Stängt
  Söndag - Stängt

  OBSERVERA: Kliniken i Enköping har stängt på tisdagar!

  Allmänna helgdagar (röda dagar) och flaggdagar kommer kliniken vara stängd.

 • Hitta till oss
  Hitta till Eskilstuna

  Vi finns på adress Fristadstorget 10 i Eskilstuna med samma ingång som SEB (banken), där hittar du oss på plan 3. Välkommen in till oss.

  Till karta

  Hitta till Enköping

  Vi finns på adress Kungsgatan 7 i Enköping, där hittar du oss på plan 3. Välkommen in till oss.

  Till karta

  Hitta till Västerås

  Vi finns på adress Sigurdsgatan 21 i Västerås. Välkommen in till oss.

  Till karta

 • Betalning
  Betalningsätt

  Det går bra att betala din behandling med kredit- eller betalkort samt kontant. Vi föredrar kortbetalning för att minimera antalet kontanter på klinikerna.

 • Behöver jag remiss för att komma till er?
  Behöver jag remiss för att komma till er?

  Nej, Du kan ringa till oss och boka tid även utan remiss.

 • ​Gör behandlingen ont?
  Gör behandlingen ont?

  Under en gråstarrsoperation används lokalbedövande ögondroppar. Behandlingen är smärtfri och tar ca 10-15 minuter per öga.

 • ​Är det några risker med operation?
  Är det några risker med operation?

  Att göra en gråstarrsoperation med eller utan korrektion av brytningsfel är en snabb och okomplicerad behandling. Naturligtvis medför alla kirurgiska ingrepp en viss risk för infektioner. En infektion förekommer väldigt sällan och för att minimera risken, ger vi alltid antibiotika i ögat vid operationens slut.

 • Hur bra blir resultatet efter en synfelkorrigerande operation?
  Hur bra blir resultatet efter en synfelkorrigerande operation?

  Efter behandlingen får du fullgod syn på både långt och nära håll och de flesta slipper glasögon helt. Vissa behöver komplettera för dator-arbete eller läsning av mycket liten text. I vissa fall kan man uppleva halos, reflexer runt ljuskällor. En del upplever försämrat mörkerseende men detta försvinner oftast med tiden. När läkningsprocessen är över är effekten permanent och linsen håller resten av livet.

 • ​Hur lång tid tar en gråstarrsoperation och vem utför den?
  Hur lång tid tar en gråstarrsoperation och vem utför den?

  Operationen utförs alltid av en ögonkirurg med lång erfarenhet av denna typ av kirurgi och ett linsbyte tar ca 10-15 minuter per öga. Du kommer dock vara på kliniken i mellan 1-1,5 timmar. OBS efter operationen ska du ej köra bil själv.

 • Vem kan genomgå en synfelkorrigerande operation och hur många blir fria från glasögon?
  Vem kan genomgå en synfelkorrigerande operation och hur många blir fria från glasögon?

  För att opereras hos oss måste du ha fyllt 20 år. Vi kan operera alla synfel, dock måste vi ibland säga nej då vi ej kan se att det finns förutsättningar till ett bra resultat. Över 90% av de som har gjort ett linsbyte hos oss har blivit helt glasögonfria.

 • Är jag försäkrad?
  Är jag försäkrad?

  Patienten är alltid försäkrad. Vid synfelkorrigerande operationer garanterar vi dessutom kompletterande behandlingar kostnadsfritt under 5 års tid.

 • ​Vad gör jag med mina gamla glasögon?
  Vad gör jag med mina gamla glasögon?

  När du inte längre behöver dina glasögon så får du gärna lämna in dem till kliniken. Vi skänker dem till någon som behöver dem.

 • Hur blir resultatet
  Hur blir resultatet

  Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Här får man bland annat svara på hur man upplever synen idag på olika avstånd och om man använder glasögon och i så fall i vilken utsträckning. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

  Så här ser det ut gällande glasögonanvändning samt om man skulle rekommendera samma typ av operation till någon annan i samma situation.

  Behandlingsresultat

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.